Skandal: Otkriven pravi razlog; Nisu hteli da ga prime; Stejt department nije rekao istinu

Razlog otkazivanja posete američkog državnog sekretara Majkla Pompea Briselu je odbijanje EU zvaničnika da ga prime, piše Rojters.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

08:49

Skandal: Otkriven pravi razlog; Nisu hteli da ga prime; Stejt department nije rekao istinu
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik, Pool

Pompeo je taj put otkazao u poslednjem momentu, a pravi razlog nije kako je ranije navedeno iz američke administracije, već taj što su ministar spoljnih poslova Luksemburga i visoki zvaničnici Evropske uniji odbili da se sastanu sa njim, navodi Rojters pozivajući se na diplomate upoznate sa situacijom.

U saopštenju američkog Stejt departmenta prethodno je navedeno da je put otkazan zbog rada na prenosu posla pre nego što Džo Bajden stupi na dužnost 20. januara.

Luksemburško ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je poseta otkazana, dok su iz EU institucija odbili da komentarišu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pompeo je u Briselu treblao da se na privatnoj večeri sastane sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: