Klupko u Njujorku se odmotava: "Eksploziv" je podvala? Iz automobila izbavljen pas VIDEO/FOTO

Nakon što je njujorška policija zatvorila nekoliko blokova zbog "sumnjivog" vozila sa eksplozivima, istražitelji su potvrdili da eksploziva nema.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2021.

16:13

Klupko u Njujorku se odmotava:
Foto: Depositphotos, belchonock

Policija je zatvorila blokove oko tržnog centra Kvins plejs, a istražitelji su situaciju sada proglasili "čistom".

Dojava o vozilu koje je navodno bilo napunjeno eksplozivima stigla je u 8.30 po lokalnom vremenu, a ubrzo nakon toga Odred za deaktivaciju bombi je došao na lokaciju i utvrdio da eksploziva nema, rekli su zvaničnici, prenosi En-Bi-Si.

I dalje važi preporuka građanima da izbegavaju ovu oblast, rečeno je iz njujorške policije.

Kako prenose američki mediji, reč je o vozilu tesla sa ukradenim registracijama, a ono zabrinutost je izazvala mala konzerva koja je bila zakačena na automobil, navela su dva izvora u policiji, tesno povezana sa istragom, a jedan zvaničnik je rekao za Njuz 4 da je i znak s natpisom "Životi crnaca su važni" (Black Lives Matter) bio zakačen za konzervu na zadnjoj strani vozila.

Eksplozivi nisu pronađeni. Ipak, pronađen je haski koji je bio zarobljen u kolima. Životinja je spasena, a policajci su psu davali vodu.

Istraga je još u toku, a policajci su i u potrazi za vozačem. En-Bi-Si se domogao i fotografije "eksploziva" koju je objavio i na svom nalogu na Tviteru. Njujorška policija je na svom nalogu na Tviteru objavila fotografiju psa kog su izvukli iz automobila, a navodi se i da je sumnjiva naprava zapravo "podvala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: