Parlament Crne Gore sutra bira novu vladu

U Podgorici će sutra biti održana sednica parlamenta na čijem dnevnom redu je izbor 42. crnogorske vlade, koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ natanaelginting
Foto: Depositphotos/ natanaelginting

Krivokapić je u ponedeljak parlamentu dostavio ekspoze u kojem je na 51 strani naveo da su prioriteti buduće vlade borba protiv korupcije i kriminala, pravda i ravnopravnost, dobrosusedski odnosi sa zemljama okruženja, obezbedenje fer uslova na izborima.

Kao i smanjenje troškova javne potrošnje, stvaranje poverenja javnosti i potpuna transparentnost rada državne administracije.

Navodi da su među prioritetima i mere ekonomskog oporavka i podrške privredi nakon pandemije koronavirusa.

Ocenio je da se stanje koje on i njegovih 12 ministara zatiču može s pravom nazvati svojevrsnim "državnim udarom".

"Odlazeća vlast je primenila i sprovodi scenario spržene zemlje kako bi nam dodatno otežala posao, ali to nas nije pokolebalo i svesni smo da se postojeća kriza može prevazići iskljućivo reformama, poštenim i domacinskim upravljanjem, znanjem i permanentnim radom na jacanju ekonomije i unapredivanju vladavine prava", naveo je, između ostalog, Krivokapić.

Iako u nekim segmentima delovanja i načina formiranja nove crogorske vlade nisu saglasni sa predlogom mandatara, podršku novoj izvršnoj vlasti najavile su sve stranke parlamentarne većine.

Nova crnogorska vlada imaće jednog potpredsednika, lidera URA Dritana Abazovića, i 12 ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu