Snage Azerbejdžana ušle u Karabah VIDEO

Jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana ušle su u Lačinski rejon – poslednji od tri o čijoj su se predaji Bakuu dogovorili lideri triju država.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel
Foto: Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

To je saopštila pres služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.

"Prema tripartitnoj izjavi koju su potpisali predsednici Republike Azerbejdžan, Ruske Federacije i premijer Republike Jermenije, jedinice azerbejdžanske armije ušle su u 1. decembra u Lačinski rejon", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno su se optuživali za izbijanje sukoba.

U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija.U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu