Opštine proglašavaju vanrednu situaciju; zasedao Krizni štab; ruska vakcina stiže u Srbiju

Sednica Kriznog štaba, na kojoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija, završena je nakon više od sata.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 30.11.2020.

05:50

Opštine proglašavaju vanrednu situaciju; zasedao Krizni štab; ruska vakcina stiže u Srbiju
Zemun, foto: Reuters/Marko Ðurica

Medicinski deo Štaba i dalje zaseda, kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u subotu da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja koronavirusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

"Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama", istakla je Brnabićeva.

Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama radi očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.

"Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih", istakao je predsednik.

Ali koje bi to nove mere mogle da budu donete? Epidemiolozi su prethodnih dana dali nagoveštaj o čemu bi sve moglo da se raspravlja danas. To se pre svega odnosi na državljane Srbije koji za predstojeće praznike dolaze u našu zemlju.

Zatim, postoji mogućnost da se sve zatvori u 17 časova, za šta se medicinski deo Kriznog štaba zalagao i ranije.

Ni do mere policijskog časa i potpunog zatvaranja, koje se građani najviše pribojavaju, prema nedavnoj izjavi ministra zdravlja, nije ostalo mnogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: