Eksplodirala mina na tromeđi - poginuo indijski vojnik

Jedan indijski vojnik je ubijen a jedan ranjen u pakistanskom granatiranju duž granice koja deli Kašmir i te dve zemlje, saopštila je indijska vojska.

Izvor: B92

Subota, 21.11.2020.

11:00

Eksplodirala mina na tromeđi - poginuo indijski vojnik
Depositphotos/ia__64/Ilustracija

Portparol vojske potpukovnik Devender Anand optužio je pakistansku vojsku da je ispaljivala granate i pucala iz drugog oružja duž Kontrolne linije u južnoj oblasti Radžuri.

Anand je rekao da se radi o ničim izazvanom kršenju sporazuma o primirju iz 2003. godine i da je indijska vojska uzvratila.

Sa pakistanske strane nije odmah bilo komentara.

Dve strane su u prošlosti optuživale jedna drugu da započinju granične sukobe u spornoj himalajskoj oblasti na koje obe zemlje polažu prava u celini.

Napad se dogodio nedelju dana posle incidenta u kome je poginulo devet civila i šest vojnika kada su indijski i pakistanski vojnici razmenjivali artiljerijsku vatru i gađali uzajamne položaje i sela na više lokacija duž de fakto granice.

Indija i Pakistan vodilli su dva od svoja tri rata oko te teritorije i Indija optužuje Pakistan da naoružava i obučava pobunjenike koji se bore za nezavisnost Kašmira od Indije ili ujedinjenje sa Pakistanom. Pakistan negira te optužbe navodeći da pruža samo diplomatsku i moralnu podršku pobunjenicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: