Utorak, 03.11.2020.

11:04

Kurc: Ovo nije rat hrišćana i muslimana...

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc oglasio se putem Tviter naloga i poručio da je u terorističkom napadu u Beču poginulo četvoro, dok je 14 povređenih.

Izvor: B92

Kurc: Ovo nije rat hrišćana i muslimana...
Tanjug/Photo/Ronald Zak/AP

Napad je okarakterisao kao teroristički.

Takođe, Kurc je poručio građanima da ovaj napad u Beču nije i ne može se posmatrati kao rat između hrišćana i muslimana, ili Austrijanaca i migranata već onih koji žele mir i onih koji žele rat

Rekao je i da će se danas u po dne, minutom ćutanja, odati počast svim stradalima u terorističkom napadu u Beču, kao i da vojska ostaje na ulicama Beča, kako bi se sačuvala imovina, dok je p olicija ta koja je angažovana na potrazi i identifikaciji svih odgovornih za jučerašnji napad.

"Neće nas uplašiti teroristi, sačuvaćrmo naš način života i demokratiju svim što nam je na raspolaganju. Tragaćemo i pronaći počinioce, njihove pomagače i njihove istomišljenike i privesti ih pravdi. Jurićemo svakoga ko ima bilo kakve veze sa ovim", napisao je Kurc.

"Bio je ovo napad iz mržnje, mržnje prema našim vrednostima, našem načinu života, našoj demokratiji, u kojoj svi ljudi imaju ista prava", dodao je on na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: