Baku tvrdi: Ubijen jermenski pukovnik

Pukovnik jermenske vojske Sergej Šakarjan ubijen je u akciji azerbejdžanske vojske, tvrdi ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

11:16

Baku tvrdi: Ubijen jermenski pukovnik
Foto: EPA-EFE/Davit Ghahramanyan / Armenian Foreign Ministry / HA

Iz ministarstva u Bakuu su saopštili da su tokom 26. i 27. oktobra jermenske vojne strane prekršile sporazum o prekidu vatre, koristeći arsenal oružja, prenela je agencija Azertak.

Borbe su se nastavile u tri grada, a napadi jermenske vojske su odbijeni i "neprijatelj se povukao nazad i pretrpeo ljudske gubitke", dodaje se iz ministarstva odbrane Azerbejdžana.

"Kao rezultat akcije koju je izvela naša armija, uništeno je komandno mesto 18. motorizovane divizije jermenskih oružanih snaga. Među poginulima je bio i pukovnik Sergej Šakarjan, načelnik štaba divizije", saopštilo je ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Osim ljudskih gubitaka, jermenska vojska je izgubila i jedan tenk, 27 haubica, jedan protivvazdušni raketni sistem, radarsku stanicu i šest terenskih vozila, zaključuje se u saopštenju iz Bakua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: