Petković o pljački Srba: Međunarodna zajednica da reaguje

Petar Petković kaže da je upad maskiranih provalnika na imanje porodice Veljka Vuksanovića u Plemetini peti napad na Srbe u opštini Obilić u prošla tri meseca.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

12:45

Petković o pljački Srba: Međunarodna zajednica da reaguje

Očekuje od međunarodne zajednice da oštro reaguje kako bi primorala Prištinu da svim žiteljima KiM garantuje jednako pravo na bezbedan život.

Dodaje da će o ovom i svim ostalim incidentima u prethodnom periodu informisati u Briselu i Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

"Sada je sasvim jasno da ne sme biti više nikakvog oklevanja u stvaranju uslova za normalan i bezbedan život naših sunarodnika južno od Ibra", naveo je Petković, koji je direktor Kancelarije za KiM.

On podseća da Srbi na Кosovu i Metohiji godinama traže formiranje opštine Prilužje-Plemetina, kako bi naši sunarodnici u selima na potezu od Кosovske Mitrovice do Prištine bili u stanju da se na institucionalni način zaštite od lopova i nasilnika.

Kako kaže, vreme je da se to pitanje reaktuelizuje.

"Napadi na imovinu Srba, na srpske crkve i pokušaji kidnapovanja srpske dece jesu bez ikakve sumnje deo organizovane kampanje zastrašivanja našeg naroda, sa ciljem da se on, ovakvim perfidnim sredstvima tihog etničkog čišćenja, otera sa svojih ognjišta", navodi Petković, a prenosi Kancelarija za KiM.

Očekuje od međunarodne zajednice da oštro reaguje kako bi primorala Prištinu da svim žiteljima Кosova i Metohije garantuje jednako pravo na bezbedan život, a o ovom i svim ostalim incidentima u prethodnom periodu informisaćemo u Briselu i Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

Podsećamo da su četiri osobe sa maskama opljačkale su jutros porodicu Veljka Vuksanovića u Plemetini kod Obilića i odneli deo poljoprivredne mehanizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: