Poruka dr Kona Beograđanima i objašnjenje o maskama FOTO

"Dragi Beograđani, čuvajte svoje i naše zdravlje. NOSITE MASKE!", napisao je dr Kon na svom nalogu na Fejsbuku i objasnio razlike u stavovima o maskama.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

07:27

Poruka dr Kona Beograđanima i objašnjenje o maskama FOTO
Al Bello/Getty images

"Menjanje stavova o maskama posledica su najnovijih istraživanja, a posebno nedvosmislenih razlika u uspešnosti suzbijanja pandemije tamo gde se maske masovno koriste u odnosu na zemlje gde se ne koriste", napisao je epidemiolog i član Kriznog štaba.

"Stav SZO na početku pandemije je bio da ima smisla da masku koristi samo zaražena osoba kako bi sprečila prenos infekcije. Danas se govori da ukoliko svi nose maske i drže distancu zaštita je blizu 99%. Ukoliko nosi samo jedan zaštita za njega je oko 30% ako ostali ne nose", dodao je Predrag Kon. U Beogradu je, podsetimo, najveći broj novozaraženih od koronavirusa i članovi Kriznog štaba danima upozoravaju da prestonici preti eksplozija kovida 19.

Brojevi iz dana u dan počinju ponovo da budu alarmantni, pa je tako premijerka Srbije u utorak uveče izjavila da je prema podacima do 20 h, broj novozaraženih u Srbiji preko 400.

Krizni štab već je u nekoliko navrata pooštravao mere u borbi protiv pandemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: