Vulin: Nije bio zastareo

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je avion MIG-21, koji u petak pao kod Malog Zvornika, nije bio zastareo i da je njegov resurs bio do 2026.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

07:13

Vulin: Nije bio zastareo
FOTO TANJUG/ZVORNIKDANAS

Vulin je, gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, rekao da neće da donosi zaključke o padu aviona, dok se ne okonča zvanična istraga.

On je istakao da je pronađen snimač parametra aviona MiG-21, koji je u petak pao kod Malog Zvornika, i da su formirane dve komisije.

Vulin je dodao da su obe komisije završle rad i da su prikupljeni svi fizički dokazi.

"Svi ostaci letalice su preneti na Batajnicu i sada se radi na istraživanju svega što je prikupljeno", rekao je Vulin dodajući da će zaključi komisija biti prosleđeni nadležnom tužilaštvu, koje vodi istragu.

On je rekao da je smrt dvojice pilota nedadoknadiv gubitak i odbacio kao budalaštinu navode da srpski piloti i oficiri nisu obuceni.

"Naši piloti i oficiri su vrhunski obučeni", naglasio je ministar.

Međutim, kako je podvukao, sa povećanjem broja letova, povećaće se i broj incidenata.

"Na nama je da ih izbegnemo i da učinimo sve što je u našoj moći da svi budu ispravni i da prođe kako treba", poručio je Vuliln.

Vulin se osvrnuo i na neumesan komentar akademika Dušana Teodorovića da predsednik Srbije ubuduće u zvanične posete treba da ide "kao kopilot" u avionima Vojske Srbije, ocenivši da je to "dokaz da titula ne može da napravi čoveka od vas".

"To nije humor. Vi se sprdate sa mrtvim ljudima", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: