Dr Kisić Tepavčević o vanrednom stanju: Ne najavljujem ništa, ali...

Dr Darija Kisić Tepavčevič kaže da "ne najavljuje ništa", ali da je vanredno stanje u vreme kada je uvedeno bilo apsolutno opravdano.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

21:09

Dr Kisić Tepavčević o vanrednom stanju: Ne najavljujem ništa, ali...
Foto: B92, arhiva

"U drugom piku smo imali najveći broj obolelih između 20 i 40 godina. To su osobe koje su radno aktivne i koje su se najviše izlagale. Najstariji su najrevnosniji i najviše poštuju mere", kaže ona i dodaje:

"Ali nažalost kada se oni razbole onda je mnogo veća komplikacija, što smo viđali u staračkim domovima. Gde god je dozvoljeno da se virus unese u populaciju starih, to se širilo kao požar".

Prema njenim rečima, vakcina protiv gripa biće dostupna početkom oktobra. Ona dodaje za Kurir TV da ne bi bio problem kada bi se pored ove vakcine primila i vakcina protiv kovida, ako bi postojala u tom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: