Abazović: Imamo predlog za predsednika Skupštine; Đukanović: Prirodno je da Krivokapić bude mandatar

Podrgorica -- Nosilac liste koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović kazao je da je opozicija u Crnoj Gori uspela da u katastrofalnim uslovima pobedi mafiju.

Izvor: B92, Vijesti
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Pročitajte još:

Crna Gora na korak do nove vlasti

"Uspjeli smo da u katastrofalnim uslovima pobijedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog koronavirusa moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu", rekao je Abazović, nakon sastanka o održavanju konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore.

On je dodao da se nisu osećale nikakve opstrukcije na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka.

"Imamo već prijedlog ko bi bio predsjednik Skupštine. Što se tiče Vlade trebaće više vremena da se ona konstituiše jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana", rekao je Abazović.

Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore", zahvalio se građanima.

"Ispred koalicije za budućnost Crne Gore zahvaljujem se građanima. Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS", rekao je Đukanović.

On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina.

"Prirodni put je da zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje", poručio je Đukanović.

Momo Koprivica iz koalicije "Mir je naša nacija" kazao je da su u ime te koalicije istakli "da se Skupština unese u demokratske institucije koje funkcioniše".

strana 1 od 216 idi na stranu