Dok traju tenzije sa Turskom Micotakis najavljuje: Nabavljamo 18 aviona Rafal - šest novih i 12 polovnih

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je danas da će njegova zemlja nabaviti 18 francuskih borbenih aviona Rafal, od kojeg će šest biti novi a 12 polovni.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2020.

22:29

Dok traju tenzije sa Turskom Micotakis najavljuje: Nabavljamo 18 aviona Rafal - šest novih i 12 polovnih
EPA-EFE/ CHRIS KLEPONIS / POOL

"Reč je o šest novih aviona i 12 koji su malo korišćeni", rekao je Micotakis koji je u subotu najavio novi program naoružanja u narednih deset godina.

Grčki premijer je rekao da će prvi avioni stići 2021. godine i dodao da će ostale letelice biti poslate 2022. godine.

Micotakis na konferenciji za novinare u Solunu nije rekao koliko koštaju avioni koji će zameniti takodje francuske avione Miraž-2000 (Mirage).

Program o naoružanju Grčke predstavljen je dok traju tenzije sa susednom Turskom oko istočnog dela Sredozemnog mora, zone koja je bogata gasnim poljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: