Sreda, 09.09.2020.

12:49

"Sporazum Beograda i Prištine neće uticati na BiH"

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović kaže da je važna tema razgovora sa specijalnim američkim izaslanikom Metjuom Palmerom bilo pitanje odnosa regonu.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Deposit photos/Bigandt

"Jasno je rečeno da taj proces nema veze ni sa jednom zemljom u regionu, nego samo s Beogradom i Prištinom. To je ono što mi znamo, ali sad su to napomenuli predstavnici SAD", rekao je Džaferović novinarima nakon sastanka.

Uveren je, dodao je, da će današnji sastanak biti dodatni podsticaj svima da se radi bez tenzija i "proizvodnje problema".

Prema njegovim rečima, dobili su podršku i upućen je apel svima u BiH da moraju biti posvećeniji na reformskom putu BiH.

"Da budemo okrenuti budućnosti kako bi se ova zemlja izgradila kao efikasna, stabilna i funkcionalna", rekao je Džaferović.

Ocenio je da je sastanak bio koristan za odnose s prijateljskom zemljom, te dodao da je na sastanku bilo govora i o obeležavanju 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma.

Kako je naveo, sva tri člana Predsedništva osmisliće kako će biti obeležena ta godišnjica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: