"Da vidim kako će živeti s tim"; Lukašenko za njih sprema sankcije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko zapretio je danas recipročnim merama kao odgovorom na uvođenje sankcija protiv te zemlje.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2020.

15:14

Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREM

"Dao sam instrukcije vladi da podnese predlog da se svi trgovinski tokovi iz luka u Litvaniji usmere na druge. Da vidimo kako će živeti s tim", rekao je Lukašenko, a prenela agencija Belta.

Lukašenko je takođe naložio borbenu gotovost polovine vojske kao odgovor na, kako tvrdi, pretnje Zapada, prenosi Rojters.

Ministri inostranih poslova zemalja članica EU odlučili su da se uvedu sankcije dvadesetorici visokih beloruskih funkcionera koji su osumnjičeni za izborne prevare i policijsku represiju nad učesnicima građanskih protesta u Belorusiji.

Na ovoj listi će se, po svemu sudeći, u dogledno vreme naći i ime predsednika Belorusije Aleksandra Luikašenka, saopšteno je jutros nakon ministarskog sastanka u Berlinu, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: