Srbija podržala Deklaraciju EU o Belorusiji

Ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici pozdravio je danas to što se Srbija pridružila Deklaraciji EU o nedavno održanim izborima u Belorusiji.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2020.

16:25

Srbija podržala Deklaraciju EU o Belorusiji
EPA/TATYANA ZENKOVICH

"Pozdravljam to što se Srbija priključila Deklaraciji Evropske unije o predsednickim izborima u Belorusiji", naveo je Fabrici na svom profilu na Tviteru.

Njegovu objavu zatim je retvitovao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i uz to naveo:

"Sjajno je videti da Srbija stoji uz svoje evropsko okruženje".

U toj deklaraciji se navodi da su tokom izborne kampanje građani Belorusije pokazali želju za demokratskim promenama, ali da izbori nisu bili ni slobodni ni fer, kao i da su državni organi primenili nesrazmernu silu nad demonstrantima, da je hiljade ljudi u pritvoru, a da su se dodatno suzile slobode govora, okupljanja i medijske slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: