Epidemiološka situacija se stabilizuje u Pirotskom okrugu

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Pirotskom okrugu su od 16 uzoraka, koliko je testirano na koronavirus, pozitivna dva, i to iz Pirota.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images/ Sean Gallup
Getty Images/ Sean Gallup

Kako je saopšteno iz ZZJZ Pirot, čekaju se rezultati za 19 uzoraka, a danas je uzorkovano još 26 briseva, koji su dostavljeni u laboratoriju ZZJZ Niš.

Od početka epidemije do 4. avgusta na području Pirotskog okruga ukupno je uzorkovan 3.081 bris, od čega je do danas laboratorijski potvrđen koronavirus kod 341 osobe, i to u Pirotu 228, Babušnici 32, Beloj Palanci 77, Dimitrovgradu četiri.

Od posledica koronavirusa, od početka epidemije do danas, na teritoriji celog okruga, preminule su 23 osobe i to do kraja maja 19 i u julu četiri.

U junsko-julskom epidemijskom talasu registrovano je 185 laboratorijski potvrđenih osoba sa virusom, i to u Pirotu 119, Beloj Palanci 57, Babušnici šest i Dimitrovgradu tri, od kojih je više od dve trećine već izlečeno.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot trenutno je hospitalizovano pet osoba sa sumnjom da imaju infekciju kovid 19.

Kako ističu iz ZZJZ Pirot u Pirotu se epidemiološka situacija stabilizuje, a posle proglašenja vanredne situacije u opštini Bela Palanka preduzete mere su već dale rezultate, odnosno evidentan je blagi pad broja obolelih u poslednjih nedelju dana.

strana 1 od 232 idi na stranu