Nova vest
Košarka 0

9.5.2024.

11:10

Samo Nan bolji od Milutinova

Srpski reprezentativac Nikola Milutinov odigrao je drugu najbolju partiju u mečevima majstorica za prolaz na završni trunir Evrolige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Milutinov je u trijumfu Olimpijakosa nad Barselonom postigao 10 poena, upisao je i 10 skokova, 2 asistencije, jednu rampu i jednu ukradenuj loptu, iznudio sedam prekršaja, zbirno ostvario indeks 26.

Sve to za 25:10 minuta.

Koliko je Milutinov bio dominatan na terenu u sedu uveče u "Blaugrani" svedoči i to da je drugi najkorisniji igrač gostiju Kostas Papanikolau meč završio sa 13 indeksih poena.


Milutinov i Papanikolau su bili i jedini igrači sa dvocifrenim indeksnim učinkom u ekipi iz Atine.

Bolji indeks na svom kontu na tri meča majstorice imao je samo Kendrik Nan iz Panatinaikosa - 27.

Srđan Stevanović/Starsport

Srpski centar je nakon meča rekao da je ekipa naporno radila za ovu pobedu čitave sezone.  

"Bila nam je potrrebno da poboljšamo igru u napadu i našli smo rešenje u poslednjoj četvrtini poslednjih pet minuta, pogodili smo nekoliko teških šuteva. Radili smo za ovo čitavu sezonu, zaista mi je drago što smo obradovali naše navijače, klub i sve ljude koji su uz nas ove sezone", rekao je Milutnov nakon velike borbe i pobede u Kataloniji.

Atinjani su bili u nokdaunu, gubili su 1:2, ali su se podigli i vezali pobede u 3. i 4. utakmici za prolaz na završni turnir gde će im naredna prepreka ka finalu biti Real.

"Bilo je teško, težak plej- of sa usponima i padovima, ali moramo odati priznanje Barseloni, zaista su sjajan tim. Igrali su dobro čitavu sezoni. Mi smo morali da igramo iznad naših limita da bismo ih prošli. Uradili smo to, sada da se odmorimo i da se nadamo najboljem na fajnal-foru", poručio je Milutinov.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu