Brnabićeva: Sigurno je bilo propusta, nema sumnje; Moguće rigoroznije kazne za nenošenje maski VIDEO

Premijerka Srbija Ana Brnabić komentarisala je izjavu predsednika Srbije koji je jutros rekao da je situacija u Beogradu 10 puta gora nego u Novom Pazaru.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

"Sedamdeset posto od ukupnog broja zaraženih je u Beogradu. Zbog toga smo mi, kao Krizni štab, doneli odluku da maske budu obavezne u zatvorenim prostorima. Nijedna država nema dovoljno inspektora da kontroliše sprovođenje mera, zato je važna lična odgovornost", rekla je Brnabićeva.

"Planiramo da uvedemo kaznenu politiku ukoliko bude potrebno, trudimo se da to ne radimo", poručila je premijerka", dodala je ona.

Govorila je i o pomoći koja je upućena Novom Pazaru.

"Ministarstvo zdravlja je poslalo dodatne medicinske timove u Novi Pazar, kako bismo dali podršku i Tutinu. Prebacili smo sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru kako bi kupili dva sanitetska vozila, kako bi mogli da se prevezu ljudi iz Tutina. Sigurno je bilo propusta, nema sumnje. Ima vremena, pričaćemo o odgovornosti. Ne bežimo od toga", rekla je Brnabićeva.

Osvrnula se na zvižduke upućene njoj i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

"Molim da se ne politizuje situacija. Najmanji problem imam sa tim da meni neko dobacuje i viče na mene. To nikakve veze nema sa tim što je ovde jedino važno, a to je da se pruži nega ljudima i da se zaštite zdravstveni radnici", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu