Podgorica: Policija ušla u Saborni hram da privede sveštenika, branio ga narod VIDEO

Crnogorska policija ušla je u Saborni hram Hrista spasitelja u Podgorici sa namerom da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2020.

22:46

Default images

Protojerej stavrofor Velibor Džomić rekao je da nema policije u hramu, ali nije isključio mogućnost da neko od sveštenika pri bude pozvan na informativni razgovor.

Protojereja Šljivančanina su, po rečima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije hteli da privedu, ali da ga je odbranio narod, prenose Vijesti.

"Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe", kazao je Šćepanović.

Šćepanović nije znao ništa o krivičnoj prijavi koja je bila podneta, pa je tužilaštvo odbacilo, kako su javili neki mediji.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je ranije večeras ispred Hrama Hristvovog Vaskrsenja u Podgorici da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".

Amfilohije je to rekao nakon povratka pred Hram Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je on predvodio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: