Tramp: Završavamo eru beskonačnih ratova

Donald Tramp suočen sa kritikama zbog planova da povuče skoro 10.000 vojnika iz Nemačke rekao je danas da je njegov posao da brani vitalne interese Amerike

Izvor: B92

Subota, 13.06.2020.

20:13

Tramp: Završavamo eru beskonačnih ratova
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Ovo je rekao diplomcima na vojnoj akademiji Vest Point, , a ne da vodi "beskonačne ratove" u dalekim zemljama.

"Završavamo eru beskonačnih ratova", rekao je Tramp pred hiljadu kadeta.

On je rekao da zadatak američkog vojnika nije da obnavlja međunarodne odnose već da "brani i da brani jako našu naciju od stranog neprijatelja", prenosi Rojters.

"Nije posao američke vojske da rešava stare konflikte u dalekim zemljama za koje mnogi ljudi nisu nikad čuli", rekao je on.

Osvrnuo se i na debatu o rasnoj nejednakosti u SAD rekavši da su kadeti primer američke raznolikosti.

"Došli ste ovde i sa farmi i iz gradova, iz velikih i malih države, različitih rasa, vere i boje. Ali kad ste ušli u ovaj kompleks, postali ste deo jednog tima i jedne porodice koja ponosno služi američkoj naciji", rekao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: