Ponedeljak, 27.04.2020.

13:59

Preispituje se policijski čas za vikend? Struka iznela svoje mišljenje

Mediji spekilišu da će se odluka o policijskom času, koji će zbog prvomajskih praznika trajati od četvrtka u 18 do ponedeljka u 5 ujutru, preispitati.

Izvor: Tanjug

Preispituje se policijski čas za vikend? Struka iznela svoje mišljenje
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc

U Beogradu je jutros održan koordinacioni sastanak predsednika i Vlade Srbije, a predstavnici Vlade su izrazili zabrinutost zbog nezadovoljstva jednog dela građana merama koje država sprovodi, kao i bojazan da li će se poštovati zabrana kretanja za prvomajske praznike, piše Kurir, pozivajući se na neimenovane izvore.

List podseća da su lekari iz Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa apsolutno protiv ukidanja policijskog časa za Prvi maj i intenzivnog popuštanja mera.

Prema rečima neimenovanog izvora lista, predsednik Aleksandar Vučić na sastanku je rekao da ne razume da članovi vlade ne mogu da izdrže pritisak javnosti, ali da je spreman da razmisle o tome, ako vlada misli da treba da se rizikuje zdravlje građana.

"Ali moramo da uvažimo i glas građana koji pristojno i u tišini vode računa o sebi i drugima, i aplaudiraju doktorima", ukazao je predsednik Vučić, kako ga citira Kurir, te dodao da se "nagledao raznih pokušaja protesta i politikanstva".

"Mi ćemo se politikom baviti kada građani budu bezbedni", rekao je.

Za sutra je dogovoren novi sastanak koordinacionog štaba, na kome će, pored predsednika i Vlade Srbije, učestvovati i lekari, piše Kurir.

Još nema zvanične potvrde da će se ova odluka preispitati.

Na današnjoj konferenciji na pitanje da li je moguće da se odluka o policijskom času promeni, dr Kisić Tepavčević kaže da je stručno mišljenje već rečeno, a kakva će odluka da bude ne zna.

"Sve nas lepo vreme mami da izađemo napolje, deci je sve teže objasniti zašto ne mogu napolje. Ja to govorim sa stručnog aspekta zašto bi bilo dobro da se još neko vreme strpimo."

Kako navodi, kada u narednom periodu bude ukinut policijski čas, trebalo bi i dalje biti oprezan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: