Aktuelno 13

14.05.2024.

15:03

Svetska premijera: Debitovao Opel Frontera, objavljena cena FOTO

Novi Opel Frontera debitovao je u Istanbulu, i tom prilikom je otkriveno još informacija o zameniku modela Crossland u Stellantisovom rosteru.

Autor: B92

B92
Svetska premijera: Debitovao Opel Frontera, objavljena cena FOTO
Opel

Podeli:

Fotografije ovog automobila objavljene su pre nekoliko nedelja, a sada su ga u Turskoj i zvanično predstavili izvršni direktor Opela Florian Hutl, potpredsednik odseka za dizajn Mark Adams i viši potpredsednik za proizvode, Tobijas Gubic.

Dolazi sa dva pogonska sklopa, a ono što ranije nismo znali, a što je sada otkriveno, jeste da će Frontera Hybrid u Nemačkoj koštati oko 24.000 evra, dok će Frontera Electric koštati oko 29.000 evra.

Naziv novog modela će privući pažnju pre svega starijih zaljubljenika u automobile. Opel je prvi put koristio ime Frontera između 1991-1998. za terenac baziran na modelu Isuzu Wizard. Kasnije je predstavljen i model druge generacije koji je opstao do 2004.

Spoljašnjost nove Frontere ima mnogo sličnosti sa modelom Mokka. Jednostavni LED farovi su kombinovani sa "Vizor" dizajnom maske drugih Opelovih modela.

Transformacija u kompaktni SUV

Tu je i velika crna prednja rešetka, a primerak sa promo fotografija ima upečatljiv narandžasti/sjajno crni dvobojni eksterijer.

Frontera nije više onaj klasični terenac sa šasijom, s početka veka. Novi SUV pripada kompaktnom segmentu porodičnih vozila.

Biće dostupan u električnoj verziji od samog debija na tržištu, a kupci će moći da izaberu i verzije sa 48-voltnim hibridnim pogonom.

Moderan izgled spoljašnjosti nastavlja se i u putničkoj kabini koja je kombinacija već viđenih Stellantisovih rešenja. Opelov digitalni kokpit Pure Panel sa dva ekrana od 10 inča je standardan deo opreme.

Kada su zadnja sedišta podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prtljažnog prostora, a kada su sedišta spuštena, zapremina se povećava na 1.600 litara.

Hibrid ili strujaš?

Dodatnu raznovrsnost pruža zadnja klupa podeljena u odnosu 60:40, a u osnovnu opremu uključen je i pod prtljažnika koji se može podesiti na dva nivoa.

Osim toga, kupci koji na put treba da ponesu još više prtljaga ili žele da u potpunosti iskoriste nosivost krova od preko 200 kilograma mogu naručiti funkcionalne krovne nosače, koji su dostupni uz doplatu.

Kao što smo rekli, kupci će moći da biraju između električne verzije (136 KS) i visokoefikasnih pogona sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom (100 KS), zasnovanom na 1.2 trocilindarskom turbo benzinskom motoru.

Domet električne Frontere u osnovnoj verziji biće oko 300 km, dok će u "long range" varijanti biti oko 400 kilometara, naveli su iz Opela.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: