Makron priznao

Francuski predsednik Emanuel Makron u večerašnjem obraćanju naciji najavio je da će strikne mere u cilju zaustavljnja Kovid-19, biti produžene do 11. maja.

Izvor: Tanjug, RT

Ponedeljak, 13.04.2020.

21:31

Makron priznao
EPA-EFE/ LUDOVIC MARIN / POOL

"Od 11. maja kreće nova etapa. Otvaraćemo postepeno obdaništa i škole", naveo je Makron.

Makron je priznao da zemlja nije bila pripremljena za izbijanje epidemije, ali je pohvalio one koji su bili u prvim redovima odbrane i bili spemni na prekovremeni rad da bi spasili živote i pozvao Francuze da nastave da ostaju kod kuće i održavaju socijalnu distancu, prenosi RT.

Najavio je ekonomsku pomoć za radnike u onim sektorima koji su morali da stanu tokom epidemije, obećavajući poseban plan za sektor turizma, hotelijerstva i kulture.

On je rekao da se učenici viših škola neće vraćati nastavi pre leta, kao i da restorani, bioskopi i ostala mesta javnog okupljanja ostaju zatvorena.

Predsednik Francuske je zatražio od najosteljivijih grupa građana da ostanu izolovani.

Makron je ocenio da je manjina Francuza bila izložena novom kornavirusu i da je nacija još daleko od kolektivnog imuniteta.

"Najbolji put za izlazak iz ove epidemije je vakcina. To je nasigurniji način, iako ćemo do njegove realizacije sačekati još nekoliko meseci", zaključio je Makron.

Francuski predsednik još jednom je pozvao na više solidarnosti u Evropi i ukazao da niko sam ne može da pobedi u ovoj borbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: