Cvijanović o bošnjačkoj opstrukciji vanrednog stanja

"Zbog bošnjačke najave potezanja mehanizma zaštite vitalnog interesa, doći će do odlaganja odluke o proglašenju vanrednog stanja u RS."

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT
EPA-EFE/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT

Ovo je izjavila večeras predsednica Srpske Željka Cvijanović.

"Procenjujem da će kompletna procedura trajati 10 dana, što je u ovim uslovima pandemije virusa korona dug period", naglasila je Cvijanović u intervjuu za RTRS.

Navela je da želi da procedura u vezi sa proglašenjem vanrednog stanja u Srpskoj što pre bude okončana i da se kroz nekoliko mera i izmena zakonskih rešenja brže pomogne privredi.

Ona je naglasila da je epidemija virusa korona planetarni problem i da ne razume nakaradnu politiku u vreme kada treba da bude pozitivna za opšte dobro, da integriše i mobiliše ljude da svi zajedno dolaze do zajedničkih rešenja da pomažu jedni drugima, a ne da otežavaju.

"Mi sada treba da sačekamo da prođe taj rok od nekih desetak dana koji je propisan, jer poslanici iz reda bošnjačkog naroda ne žele da daju saglasnost na odluku o uvođenju vanrednog stanja. Potpuno je nepotrebno jedno takvo odugovlačenje, jer se sada urušavaju svi rokovi kojima smo se bavili u nameri da donesemo određene olakšice u oblasti privrede i da sačuvamo radna mesta", istakla je Cvijanović.

Predsednica RS je rekla da vanredno stanje niko nije želeo, već da su iscrpljene sve mogućnosti u okviru vanredne situacije.

"Pokušavamo da relaksiramo određene stvari, a to znači da disciplina pojedinca mora biti veća i da institucije moraju da rade neometano, iako je situacija ovakva kakva jeste. Kako da to uspemo nego putem vanrednog stanja", zapitala je Cvijanović.

strana 1 od 167 idi na stranu