Cvijanović o bošnjačkoj opstrukciji vanrednog stanja

"Zbog bošnjačke najave potezanja mehanizma zaštite vitalnog interesa, doći će do odlaganja odluke o proglašenju vanrednog stanja u RS."

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

21:31

Cvijanović o bošnjačkoj opstrukciji vanrednog stanja
EPA-EFE/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT

Ovo je izjavila večeras predsednica Srpske Željka Cvijanović.

"Procenjujem da će kompletna procedura trajati 10 dana, što je u ovim uslovima pandemije virusa korona dug period", naglasila je Cvijanović u intervjuu za RTRS.

Navela je da želi da procedura u vezi sa proglašenjem vanrednog stanja u Srpskoj što pre bude okončana i da se kroz nekoliko mera i izmena zakonskih rešenja brže pomogne privredi.

Ona je naglasila da je epidemija virusa korona planetarni problem i da ne razume nakaradnu politiku u vreme kada treba da bude pozitivna za opšte dobro, da integriše i mobiliše ljude da svi zajedno dolaze do zajedničkih rešenja da pomažu jedni drugima, a ne da otežavaju.

"Mi sada treba da sačekamo da prođe taj rok od nekih desetak dana koji je propisan, jer poslanici iz reda bošnjačkog naroda ne žele da daju saglasnost na odluku o uvođenju vanrednog stanja. Potpuno je nepotrebno jedno takvo odugovlačenje, jer se sada urušavaju svi rokovi kojima smo se bavili u nameri da donesemo određene olakšice u oblasti privrede i da sačuvamo radna mesta", istakla je Cvijanović.

Predsednica RS je rekla da vanredno stanje niko nije želeo, već da su iscrpljene sve mogućnosti u okviru vanredne situacije.

"Pokušavamo da relaksiramo određene stvari, a to znači da disciplina pojedinca mora biti veća i da institucije moraju da rade neometano, iako je situacija ovakva kakva jeste. Kako da to uspemo nego putem vanrednog stanja", zapitala je Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: