Nove mere slovenačke vlade

Slovenačka vlada je uvela nove mere i produžila zabranu ulaska u zemlju u cilju suzbijanja koronavirusa, objavljeno je posle sednice koja je završena noćas.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: DEpositphotos/ stevanovicigor
Ilustracija: DEpositphotos/ stevanovicigor

Objekti i zgrade s više stanova moraće da budu dezinfikovani najmanje dva puta dnevno, posebno kvake na ulaznim vratima, rukohvati i dugmad liftova u kojima će od sada moći da se vozi samo po jedna osoba, prenosi Hina.

Prema novoj uredbi, u prodavnicama će od sutra izmedju 8.00 i 10.00 smeti da kupuju jedino invalidi, trudnice i penzioneri. Uredbu o zabrani ulaska u Sloveniju putnika iz zemalja koje nisu članice EU, koja ističe sredinom sledeće nedelje, vlada je produžila za još dve sedmice. Slovenački radio navodi da bi vlada zbog učestalih kršenja preporuka o kretanju mogla da zabrani ljudima da napuštaju opšine u kojima žive. Vlada je na sednici usvojila zakonski paket pomoći privredi i stanovništvu u vreme pandemije, vredan oko tri milijarde evra. U Sloveniji je zaraza koronavirusom do sada potvrdjena kod 684 osoba, od kojih je umrlo devet. Osam preminulih je iz domova penzionera, u kojima su trenutno zaražene 83 smeštene osobe i 32 zaposlenih.

strana 1 od 167 idi na stranu