Petak, 27.03.2020.

13:03

Peskov: Rusija će odgovoriti na apel Srbije za pomoć

Ukoliko Srbija od Rusije zatraži pomoć u borbi protiv koronavirusa, njen apel neće ostati neuslišen, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Peskov: Rusija će odgovoriti na apel Srbije za pomoć
Foto: EPA-EFE/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Napominjući da ne zna pouzdano da li je Beograd tim povodom stupio u kontakt s Moskvom putem diplomatskih kanala, Peskov je rekao da, ukoliko su takvi apeli zaista upućeni, ne sumnja u to da oni “neće ostati neuslišeni i bez adekvatne pažnje, naročito kada je reč o tako značajnoj, savezničkoj i bratskoj zemlji kao što je Srbija”, prenosi Tas.

Agencija navodi da je RTS juče izvestio o tome da je Vlada Srbije zatražila pomoć od Rusije u borbi protiv koronavirusa i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo odgovarajući zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: