Erdogan sutra putuje u Brisel. Da li će biti pomaka?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sutra putuje u Brisel kako bi s najvišim zvaničnicima Evropske unije o migrantskoj krizi na tursko-grčkoj granici.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2020.

16:30

Erdogan sutra putuje u Brisel. Da li će biti pomaka?
EPA-EFE/MURAT KULA

Do najave posete dolazi pošto su šefovi spoljnih poslova EU na sastanku u Zagrebu juče kritikovali Tursku da koristi očaj migranata "u političke svrhe", navodi Rojters.

Na hiljade ljudi stiglo je na tursko-grčku granicu pošto je Ankara prošle nedelje odlučila da više ne zaustavlja migrante koji žele u EU jer, kako tvrdi, EU ne poštuje medjusobni sporazum iz 2016. godine.

Tim sporazumom Turska, u kojoj ima skoro četiri miliona izbeglica, pristala je da zadrži migrante u zamenu za finansijska sredstva Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

20 h

Podeli: