Svet 0

06.05.2024.

16:44

Pet radnika poginulo u Palermu FOTO

U nesreći u jednom mestu blizu Palerma u Italiji pet radnika je poginulo, a jedan je ozbiljno povređen i nakon intubiranja prevezen u bolnicu.

Izvor: Tanjug

Pet radnika poginulo u Palermu FOTO
Shutterstock/DarSzach

Podeli:

Kako je objavila agnecija Ansa, nesreća se dogodila u mestu Kasteldačija dok su radnici, zaposleni u kompaniji Amap koja upravlja gradskim vodovodom i kanalizacijom u Palermu, radili na popravci kanalizacije, a ne, kako je prvobitno javljeno, da su pali u rezervoar s vinom.

Ovo je još jedna u nizu nesreća sa smrtnim ishodom na radnom mestu s kojima se Italija u poslednje vreme susreće.

Agencija za osiguranje od nezgoda na radnom mestu INAIL je saopštila prošle nedelje da je skoro 200 radnika izgubilo je život u nesrećama ove godine.

Predsednik Serđo Matarela je u prvomajskom govoru rekao da je svaka pogibija na radnom mestu neprihvatljiva, dok su sindikati pozivali na hitnu akciju kako bi se zaustavio taj kobni trend.

Prošlog meseca je u nesreći sedam radnika poginulo u eskploziji u hidroelektrani u blizini Bolonje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: