Sastali se Putin i Džonson - "nema normalizacije odnosa"

Putin se sastao sa Džonsonom u Berlinu, ali premijer Velike Britanije kaže da "nema normalizacije odnosa".

Izvor: RT, Reuters
Podeli
Foto: EPA-EFE/  Sean Gallup / POOL
Foto: EPA-EFE/ Sean Gallup / POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom na marginama mirovne konferencije u Libiji u Berlinu, a Džonson je iskoristio priliku da mu izričito kaže da neće doći do "normalizacije" bilateralnih odnosa Moskve i Londona.

Premijer Velike Britanije tada je zahtevao od Rusije da okonča ono što je nazvao "destabilizirajućom aktivnošću" koja navodno preti Velikoj Britaniji, njenim građanima i saveznicima, mada nije razjasnio šta tačno misli pod tim.

Umesto toga, Džonson se još jednom osvrnuo na slučaj trovanja u Solzberiju, za koji London krivi Moskvu, a da još nije pružio nepobitan dokaz krivice, piše "RašaTudej".

"Bio je jasan da nije došlo do promene u stavu Velike Britanije o Solzberiju, što je bila nesmotrena upotreba hemijskog oružja i bezobrazan pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Velike Britanije. Rekao je da se takav napad ne smi ponoviti “, izjavila je Džonsonova portparolka u izjavi, piše Rojters.

Problem se odnosi na hemijski napad 2018. godine na bivšeg ruskog dvostrukog agenta u gradu Solzberiju za koji je britanska vlada okrivila Rusiju.

Kremlj je rekao da su Putin, Džonsin i predsednica Evropske komisije Ursula von der Laien razgovarali o bilateralnim i međunarodnim problemima, uključujući libijski mirovni proces.

strana 1 od 573 idi na stranu