Sastali se Putin i Džonson - "nema normalizacije odnosa"

Putin se sastao sa Džonsonom u Berlinu, ali premijer Velike Britanije kaže da "nema normalizacije odnosa".

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2020.

19:20

Sastali se Putin i Džonson -
Foto: EPA-EFE/ Sean Gallup / POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom na marginama mirovne konferencije u Libiji u Berlinu, a Džonson je iskoristio priliku da mu izričito kaže da neće doći do "normalizacije" bilateralnih odnosa Moskve i Londona.

Premijer Velike Britanije tada je zahtevao od Rusije da okonča ono što je nazvao "destabilizirajućom aktivnošću" koja navodno preti Velikoj Britaniji, njenim građanima i saveznicima, mada nije razjasnio šta tačno misli pod tim.

Umesto toga, Džonson se još jednom osvrnuo na slučaj trovanja u Solzberiju, za koji London krivi Moskvu, a da još nije pružio nepobitan dokaz krivice, piše "RašaTudej".

"Bio je jasan da nije došlo do promene u stavu Velike Britanije o Solzberiju, što je bila nesmotrena upotreba hemijskog oružja i bezobrazan pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Velike Britanije. Rekao je da se takav napad ne smi ponoviti “, izjavila je Džonsonova portparolka u izjavi, piše Rojters.

Problem se odnosi na hemijski napad 2018. godine na bivšeg ruskog dvostrukog agenta u gradu Solzberiju za koji je britanska vlada okrivila Rusiju.

Kremlj je rekao da su Putin, Džonsin i predsednica Evropske komisije Ursula von der Laien razgovarali o bilateralnim i međunarodnim problemima, uključujući libijski mirovni proces.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: