Trodnevna žalost u Iranu - zvaničnici najavili odmazdu

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei obećao je da će "osvetiti" smrt uticajnog iranskog generala Kasema Sulejmanija i proglasio trodnevnu državnu žalost.

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

10:44

Trodnevna žalost u Iranu - zvaničnici najavili odmazdu
Ilustracija: Depositphotos/ fckncg

On je na Tviteru naveo da "neumoljiva osveta čeka kriminalce koji su okaljali ruke njegovom krvlju i krvlju drugih mučenika". I iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da će se Iran i slobodne države u regionu osvetiti SAD nakon smrti generala Solejmanija.

"Nema sumnje da će se velika nacija Irana i druge slobodne nacije u regionu osvetiti zločinačkoj Americi za ovo stravično ubistvo", navodi se u saopštenju Rohanija objavljenom na sajtu iranske vlade. Zvaničnici Irana slažu se u jednom - SAD će biti odgovorne za posledice, a očekuje ih "rušilačka osveta".

"Američki akt međunarodnog terorizma, ciljanje i atentat na generala Sulejmanija, reprezenta najefikasnije sile koja se bori protiv Daeša (ISIS), Al Nusre, Al Kaide i drugih, izuzetno je opasna i bezumna eskalacija. SAD snose odgovornost za sve posledice svog avanturizma", naveo je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif na Tviteru. General Kasem Sulejmani, šef elitne jedinice Revolucionarne garde, ubijen je noćas u napadu američkkih snaga na aerodrom u Bagdadu.

Pentagon je saopštio da je Sulejmani ubijen po naređenu američkog predsednika Donalda Trampa.

Pročitajte još:

Eskalacija: Ubijen Sulejmani - Iran obećao "rušilačku osvetu"

Ko je bio Kasem Sulejmani

Objavljeni prvi snimci sa mesta ubistva Sulejmanija VIDEO

"Iračani igraju na ulicama, zahvalni što Sulejmanija više nema" VIDEO

Rusija o ubistvu Sulejmanija: Upozoravamo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: