Bugari u panici: S-400 u špijunskom centru u Nišu pokriva ceo Zapadni Balkan

Bivši ambasador Bugarske u SAD, članica odbora Atlantskog saveta Bugarske Elena Poptodorova, izjavila je da je Niš očigledno ruska vojna baza u Srbiji.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug, Predsednistvo Srbije, ilustracija
Tanjug, Predsednistvo Srbije, ilustracija

Istovremeno, bivši ministar spoljnih poslova Bugarske Solomon Pasi pozvao je Evropsku komisiju da obrati pažnju na rusku aktivnost u Srbiji, preneo je Sputnjik.

"Niš je očigledno ruska vojna baza u Srbiji koju nazivaju centrom ili skoro pa institucijom. Ako tamo ostave S-400, njihovo dejstvo će pokrivati i Bugarsku i ceo region Zapadnog Balkana", ocenila je Poptodorova.

Porod roga, bivši ministar spoljnih poslova Bugarske Solomon Pasi prokomentarisao je na svom profilu na Tviteru fotografiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, apelujući na Evropsku komisiju da obrati pažnju na rusku aktivnost u Srbiji.

"Da li će biti nekih diskusija o ruskom vojnom prisustvu u Srbiji i ruskom špijunskom centru u Nišu? Ili mi i KGB-u nudimo evropske perspektive?", napisao je Pasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 563 idi na stranu