"Džonsonovi predlozi su nerealni i štetni"

Lider laburista Džeremi Korbin kritikovao je plan britanskog premijera Borisa Džonsona u vezi sa Bregzitom, ocenivši njegove predloge kao "nerealne i štetne".

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

15:41

Foto: EPA-EFE/ Andy Rain

Postojeći predlozi naštetili bi celoj privredi Velike Britanije, posebno Severnoj Irskoj i narušili sporazum između Severne Irske i Velike Britanije, rekao je Korbin, preneo je BBC.

Korbin je naveo da predlozi odbacuju bilo koji oblik carinske unije, nešto što zahteva svaki privredni i industrijski organ u Britaniji i svaki sindikat.

Oni žele da odbace standarde EU o radničkim pravima, propisima i standardima potrošaca i radnicima daju niže plate i gore uslove rada kako bi se izborili sa konkurencijom, rekao je lider laburista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: