Održan protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Još jedan protest "1 od 5 miliona" održan je večeras, uz poziv na bojkot izbora.

Izvor: B92

Subota, 07.09.2019.

20:25

Održan protest
Foto: TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/bk

Četrdeseti po redu protest, koji je zbog kiše trajao samo sat, počeo je na platou ispred Rektorata Beogradskog univerziteta, a završio se ispred zgrade RTS.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković pozvao je na bojkot izbora i ocenio da to što predstoji nisu izbori već glasanje "za lokalne šerife i podelu plena", što učesnici protesta, kako je poručio, neće dozvoliti.

Marković je izrazio žaljenje sto vlast nije prihvatila 42 preporuke ekspertskog tima "1 od 5 miliona".

Najuporniji demonstranti otišli su potom pred zgradu RTS, gde je jedan od organizatora Miodrag Simović podsetio da je protest počeo pre 10 meseci i da će se nastaviti i sledeće subote u 19 sati na platou ispred Rektorata.

"Ma šta nam uradili, ma šta nam govorili, sećamo se", poručio je Simović obraćajući se Javnom servisu, koji je za sve ovo vreme protesta, kako je naveo, "o dešavanjima u Srbiji pričao kao o Zlatnom dobu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: