Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš

Priština -- Bivši pripadnik takozvane OVK Tomor Morina izjavio je da ne zna zašto su makedonske vlasti zadržale njegov britanski pasoš.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: GettyImages/Kael Alford
Ilustracija: GettyImages/Kael Alford

"Zadržali su mi putnu ispravu, tamo je ostao britanski pasoš. Sada čekam. Nemam ništa sa Makedonijom, to ću rešiti preko britanske ambasade u Prištini ili preko advokata u Skoplju", rekao je Morina u razgovoru za kosovski portal KosovaPreš.

On je pre tri nedelje uhapšen na graničnom prelazu Blace po interpolovoj poternici. Srbija ga tereti za ratne zločine protiv civilia na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Vrhovni sud u Severnoj Makedoniji odbio je zahtev za ekstradiciju Morine Srbiji uz obrazloženje da je on državljan Kosova, države koju Severna Makedonija priznaje i državljanin Velike Britanije, te da su dela za koji ga tereti Srbija počinjeni na teritoriji KiM.

Morina je bio deo takozvane OVK u zoni Dukadžinija i učestovao je u mnogim bitkama, ali poslednja za njega bila je kako navodi portal KosovaPreš, bitka na Košarama, nakon ćega se preselio u Veliku Britaniju.

Kosovo

strana 1 od 114 idi na stranu