Neuspešni pokušaj: Ne nazire se rešenje misterije MH17

Nemački privatni detektiv ponovo je pokušao svoje podatke o padu avion "Malezija erlajnsa" da predoči holandskim tužiocima, prenosi Sputnjik.

Izvor: B92, Sputnjik

Petak, 16.08.2019.

13:59

Neuspešni pokušaj: Ne nazire se rešenje misterije MH17
EPA-EFE/Alyona Zykin

Detektiv Jozef Reš po drugi put se obratio holandskim tužiocima sa svojim dokazima o avionskoj nesreći nakon što je odbijen prošlog meseca, kazao je njegov advokat.

Ranije je advokat koji zastupa porodice četvorice nemačkih državljana koji su poginuli u padu aviona MH17 na istoku Ukrajine 2014. godine rekao da će pozvati privatnog detektiva da svedoči na Evropskom sudu za ljudska prava.

"Moj klijent vam je predložio da otkrijete materijale direktno Zajedničkom istražnom timu, holandskom tužilaštvu ili bilo kojoj zemlji uključenoj u ovaj slučaj, ali samo pod uslovom da je garantovano javno obelodanjivanje zbog umešanosti međunarodnih medija i država", piše u otvorenom pismo upućenom istražiteljima.

Advokat kaže da je Reš iznenađen, ali da mora da prihvati ovakvo stanje. "Ne postoji mogućnost davanja izjave bez učešća javnosti. Stoga će moj klijent razmotriti druge transparentne metode postupanja i pojašnjenja i o tome će obavestiti vas i javnost", zaključuje se u pismu.

Reš je rekao da njegovi materijali uključuju važne nove informacije, uključujući audio-snimke o vazdušnom saobraćaju na dan incidenta, snimke telefonske komunikacije ukrajnskih vojnika, snimke povezane sa letom ruskog predsednika Vladimira Putina iz Brazila u Moskvu na dan pada aviona, lične snimke pilota o incidentu i još drugih dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: