Haos u Kirgistanu: Čuvali bivšeg predsednika i sukobili se sa specijalcima pa ih razoružali

Najmanje 52 osobe povređene su u sukobu pristalica bivšeg kirgistanskog predsednika Almazbeka Atambajeva i specijalnih jedinica za sprovođenje zakona.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2019.

09:03

Haos u Kirgistanu: Čuvali bivšeg predsednika i sukobili se sa specijalcima pa ih razoružali
Foto: EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

To je saopštilo Ministarstvo zdravlja te zemlje.

"Broj onih koji su tražili medicinsku pomoć porastao je na 52, od kojih je 20 hospitalizovano. Još 11 osoba je zbrinuto u medicinskom centru specijalnih jedinica", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tas.

Do sukoba je došlo kada su specijalne snage kirgistanskog Komiteta za nacionalnu bezbednost pokušale da uhapse Atambejeva u njegovoj vili u selu Koi Taš.

Pristalice Atambejeva koje su čuvale vilu uspele su da odvrate napad i razoružaju specijalne jedinice i čak uhapse njih šest, nakon čega je došao još veći broj pripadnika specijalnih snaga.

Zbog povećanih tenzija aktuelni predsednik Sobonaj Ženbekob zakazao je hitan sastanak sa Savetom za nacionalnu bezbednost u Biškeku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: