Državljanin SAD osuđen za pokušaj državnog prevrata u Vijetnamu

Sud u Vijetnamu osudio je američkog državljanina na 12 godina zatvora nakon što ga je proglasio krivim za pokušaj državnog prevrata, rekao je advokat osuđenog.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2019.

07:12

Državljanin SAD osuđen za pokušaj državnog prevrata u Vijetnamu
Ilustracija: Depositphotos/JanPietruszka

Suđenje je trajalo samo pola dana, dodao je.

Majkl Pong Min Ngujen (55) priznao je krivicu, ali je zatražio da njegova kazna bude smanjena kako bi mogao da se vrati svojoj porodici, rekao je njegov advokat Ngujen Van Mieng u telefonskom razgovoru za Rojters posle suđenja pred sudom u Ho Ši Minu.

Ngujen je optužen za podsticanje naroda Vijetnama da se priduži protestima i pokušaj napada na kancelarije vlade u Hanoju i Ho Ši Minu uz korišćenje molotovljevih koktela i praćki, preneo je lokalni list pozivajući se na optužnicu.

Oglasila se i američka ambasada u Hanoju, koja je u saopštenju putem i-mejla navela da je veoma razočarana presudom.

Ngujen, koji je rođen u Vijetnamu, a u SAD je živeo od detinjstva, zadržan je u pritvoru u Vijetnamu u julu 2018. godine zbog sumnje da je radio protiv vlade, rekao je njegov zet Mark Roberts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: