Klinton: Trebalo hrabrosti da položite oružje i obučete odela VIDEO

Priština -- Bivši američki predsednik Bil Klinton obratio se danas predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Klinton je prilikom obraćanja u Prištini, gde su bili prisutni i predstavnici privremenih prištinskih institucija, naglasio da im je trebalo hrabrosti da "polože oružje, obuku odela i stave kravate", ali da će im sada biti potrebna drugačija vrsta hrabrosti.

Klinton je na Trgu Skenderbeg, gde se obeležava 20. godišnjica od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju, rekao da je pre 20 godina bila potrebna ogromna hrabrost da se, kako kaže, "borite za vaše živote, domove i vašu decu".

"Onda je bila potrebna drugačija vrsta hrabrosti da spustite oružje, obučete odela i stavite kravate. Biće potrebna potpuno drugačija vrsta hrabrosti, mudrosti i izdržljivosti da zamislite i izgradite bolje sutra", poručio je Klinton okupljenima.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Klinton, jedan od ključnih ljudi koji je uticao na odluku da NATO interveniše na KiM, rekao je između ostalog i da "voli tu zemlju" i da će za njega uvek biti velika čast što je bio uz njih "protiv etničkog čišćenja i za slobodu".

Obeležavanju u Prištini prisustvuju i nekadašnja državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt, bivši komandant NATO Vesli Klark, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, premijer i predsednik privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i Hašim Tači...

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

strana 1 od 114 idi na stranu