Direktor policije objasnio zašto su postavljene nove kamere VIDEO

Beograd -- Direkor policije Vladimir Rebić rekao da je postavljanje novih kamera i videonadzora u saobraćaju u Beogradu pre svega namenjeno "preventivnom delovanju".

Izvor: Beta, prva
Podeli
Tanjug, Rade Prelić/Ilustracija
Tanjug, Rade Prelić/Ilustracija

"Ovaj sistem je zaštićen i ne može da se zluopotrebi, pre svega jer ne može da mu se pristupi preko interneta. Pristup će imati samo ljudi iz MUP-a. Ako neko od njih neovlašćeno pristupi odmah će se aktivirati alarm", rekao je Rebić za TV PrvaKriminalističko-policijskog univerziteta u Novom Sadu.

On je kazao da će do kraja 2020. godine, kada u Beogradu bude bilo 800 lokacija sa jednom ili više kamera, mogućnost policije da otkrije krivična dela biti "značajno veća".

Danas se inače, održava svečana promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i diplomiranih studenata u Novom Sadu. Rebić je istakao da je zadovoljan radom policije, kao i da se u 2018. godini u Srbiji desilo najmanje krivičnih dela u 21. veku.

"Zabeleženo je smanjenje krivičnog dela teška krađa za 15 odsto, nasilje u porodici je smanjeno za 17 odsto, a razbojništvo za 18 odsto, rekao je Rebić i naveo da su podaci još i bolji u prvih 140 dana ove godine.

strana 1 od 129 idi na stranu