"Nema sumnje, vlast ima samo jedan cilj - da zatvori skupštinu"

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido izjavio je da vlasti u zemlji pokušavaju da zatvore Nacionalnu skupštinu, jednodomni parlament Venecuele.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

08:48

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Mejia

"Nema sumnje da (vlasti) imaju samo jedan cilj - da zatvore Skupštinu. Državni terorizam je jedina stvar koju (predsednik) Nikolas Maduro može da ponudi", rekao je Gvaido sinoć svojim pristalicama u Karakasu, a prenosi Tass.

On je napomenuo da će članovi parlamenta nastaviti danas rad. "Mi ćemo nastaviti rad i nećemo napustiti parlament. Ako budemo morali da održimo zasedanje ispred skupštine, na ulici, uradićemo to", dodao je Gvaido.

Predstavnici Bolivijske obaveštajne službe sprečile su juče opozicione poslanike da prisustvuju sednici Parlamenta, nedelju dana pošto je najviši sud u zemlji poslanicima ukinuo imunitet.

Pripadnici obaveštajne službe i policije blokirali su ulaz u parlament, tvrdeći da traže bombu unutar zgrade parlament, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: