"Bolesna" pretnja američkog senatora FOTO

Američki senator Marko Rubio na svoj nalog na Tviteru stavio sliku ubistva libijskog vođe Muamera Gadafija kao poruku venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru

Izvor: B92, RT
Podeli
Foto: Getty Images/Chip Somodevilla
Foto: Getty Images/Chip Somodevilla

Međutim, takva "suptilna pretnja" naišla je na sveopštu osudu na društvenim mrežama, prenosi Raša tudej. Tviteraši, između ostalog, senatoru poručili i da ima veoma loš ukus.

Rubio je, naime, postavio dve fotografije. Jedna prikazuje Gadafija na vrhuncu moći, a na drugoj je brutalno mučenje Gadafija, izvedeno svega par minuta pre nego što je ubijen.

Budući da je Amerika jasno stala protiv Nikolasa Madura u venecuelanskoj krizi, koja se zaoštrava svakog dana, poruka koju je Rubio uputio je sasvim jasna, piše RT.

Iako je Rubio dobio i nekoliko lajkova i pozitivnih komentara na poređenje koje je napravio, većina korisnika Tvitera osudila je ovakvu otvorenu pretnju Maduru, navodeći da Libija i nije baš dobar primer "demokratskog" mešanja SAD u unutrašnju politiku neke zemlje.

Drugi su pak napisali da je to bolesno i uvrnuto.

Za to vreme Venecuela klizi u građanski rat. Novi sukobi izbili su u nedelju između demonstranata i pripadnika venecuelanske Nacionalne garde na granici sa Brazilom.

Desetine venecuelanskih izbeglica u Brazilu došlo je na granicu svoje zemlje u pogranični brazilski grad Pakarajma. Okupljeni ljudi zasuli su preko zatvorene granice kamenicama venecuelanske snage koje su odgovorile suzavcem.

Brazilska TV stanica "Globo" emitovala je snimak na kome se vidi kako se brazilski vojnik približava granici i poziva venecuelanske vojnike na smirenost, a od demonstranata i novinara je zatražio da se odmaknu.

Za to vreme, rival predsednika Nikolasa Madura Huan Gvaido otputovao je u Kolumbiju, gde je dočekan sa počastima državnika. Madurov ministar komunikacija nazvao ga je samozvancem i izdajnikom.

strana 1 od 366 idi na stranu