Cisterne sa amonijakom opet iskliznule iz šina?

Pet cisterni sa amonijakom je u noći između srede i četvrtka iskliznulo na pruzi Niš - Zaječar, između stanica Miljkovac i Podvis, saznaju Južne vesti.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

12:21

Cisterne sa amonijakom opet iskliznule iz šina?
Ilustracija: Freeimages.com

Iako nema zvanične potvrde iz Infrastrukture železnice, iz Ministarstva saobraćaja potvrđuju da je ovo treće iskliznuće u poslednjih mesec dana i da je zbog toga naložena obustava saobraćaja.

Izvori Južnih vesti kažu da se cisterne sa opasnim gasom nisu prevrnule, da nema curenja, niti opasnosti po životnu sredinu.

“Da su cisterne sinoć ispale iz šina u Svljiškoj klisuri iz Infrastrukture železnice nema potvrde, jer se novinarima ne javljaju na telefon. Ipak, Ministarstvo saobraćaja je jutros naložilo da se obustavi saobraćaj između Niša i Zaječara, a naveli su da su razlog tri iskliznuća vagona u kraćem vremenskom periodu“, navodi se.

Pre skoro mesec dana su iskliznule dve cisterne sa amonijakom, a nedavno i cisterne sa fosfornom kiselinom, a treće iskliznuće, kažu u Ministarstvu, desilo se noćas u Svrljiškoj klisuri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: