Sastanak s ambasadorima EU pred posetu Putina – slučajnost

Sastanak sa ambasadorima zemalja EU i šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem nema nikakve veze s predstojećom posetom lidera Rusije Vladimira Putina.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 15.01.2019.

15:51

Sastanak s ambasadorima EU pred posetu Putina – slučajnost
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

To je rekao predsednik Aleksandar Vučić, na pitanje novinara da li je slično vreme ta dva događaja slučajno ili nije.

Na komentar novinara da je zanimljivo da do tog sastanka dolazi samo dva dana pre posete Putina, Vučić je rekao da to nema nikakve veze sa dolaskom Putina, a za to što se odigravaju u kratkom razmaku razlog je, kaže, što je on krajem prošle godine bio u Njujorku, a usledio je katolički Božić, te je skup pomeren za danas.

Fabrici je na isto pitanje rekao da ne bi davao značaj tim slučajnostima, pošto sa predsednikom Srbije i inače imaju redovne kontakte.

"To je deo našeg svakodnevnog rada", kazao je Fabrici.

Naveo je da su se sa Vučićem dogovorili da održe sastanak, odnosno radni ručak, još prošle godine i da je Vučić, zbog "njegove užurbane agende", tek sada imao vremena za to.

"Morali smo da odložimo i dogovorili smo se za danas. Svakog dana se u Srbiji nešto dešava", primetio je Fabrici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa predstavnicima EU imao radni ručak i zahvalio se zemljama članicama na podršci na evropskom putu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: