Odgovor Hrvatske Dačiću i Vulinu: Suočite se s ratovima

Zagreb -- Sve dok se Srbija ne suoči sa ulogom u ratovima '90-tih, ne mogu se očekivati znatniji pomaci u odnosima Srbije i Hrvatske, kaže šefica hrvatske diplomatije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:EPA-EFE/ Christian Bruna
Foto:EPA-EFE/ Christian Bruna

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Marija Pejčinović Burić reagovala je na izjave ministara spoljnih poslova i odbrane Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina.

"Žalosno je da se nastavljaju tendenciozne i zlonamerne izjave visokih srpskih zvaničnika" o Hrvatskoj, rekla je Pejčinović Burićeva u Dnevniku HRT-a i ocenila da to nije put prema dobrosusedskim odnosima.

"Radi se o dva čoveka koji dolaze iz najužeg okruženja Slobodana Miloševića (...) i dok takvi ljudi sede u srpskoj vladi, teško je očekivati da će prestati ovakve zlonamerne izjave prema Hrvatskoj, ali i drugim državama", navela je Pejčinović Burićeva, prenosi Hina.

"Nadamo se da će i u Srbiji sazreti svest da bez toga nema mira i napretka u našem susedstvu", rekla je Pejčinović Burić. "Mi smo susedi, ostaćemo susedi" i treba da gradimo dobrosusedske odnose, zaključila je ministarka.

strana 1 od 155 idi na stranu