Slučajevi Medojevića i Kneževića na Ustavnom sudu

Ustavni sud Crne Gore će većinom glasova odlučiti da li će se obustaviti rešenja o pritvoru Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, lidera Demokratskog fronta.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

11:39

Slučajevi Medojevića i Kneževića na Ustavnom sudu
Foto: Ilustracija Thinkstock

Ustavni sud Crne Gore na plenarnoj sednici razmatraće predloge sudija izvestilaca Mevlide Muratović i Milorada Gogića u predmetima po ustavnim žalbama poslanika DF-a Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i većinom glasova odlučiti da li će obustaviti rešenja o zatvoru Višeg i Apelacionog suda, piše podgorička Pobjeda.

Prema informacijama ovog lista, Ustavnom sudu je stigla i ustavna žalba po još jednoj odluci Višeg suda kojom je određeno "stavljanje u zatvor"do 60 dana poslanika Medojevića, zbog odbijanja da svedoči o svojim tvrdnjama da je glavni specijalni tužilac "počinio ratni zločin 1991. i 1992. godine u Cavtatu".

Na plenarnoj sednici će se, kako saznaje Pobjeda, raspravljati i o mogućnosti obustave i ovog akta Višeg suda.

Na jučerašnjim sednicama prvog i drugog veća za meritorno odlučivanje Ustavnog suda, a po ustavnim žalbama koje su podneli advokati Medojevića i Kneževića, nije postignuta jednoglasnost o predlozima odluka sudija izvestilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: