CIA zaključila – princ naredio ubistvo?

CIA je zaključila da je saudijski princ Mohamed bin Salman naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu, objavio je Vašington post.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

08:33

CIA zaključila – princ naredio ubistvo?
Foto: Tanjug/AP/Emrah Gurel

CIA je do tog zakljucka došla na osnovu više izvora obaveštajnih službi, uključujući telefonske razgovore prinčevog brata Kalida bin Salmana, saudijskog ambasadora u SAD koje su imali sa Kašogijem, a o kojima su svedočili ljudi bliski porodici.

Prema tim izvorima Kalid je rekao Kašogiju da bi trebalo da ode u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi uzeo dokumenta i dao mu uverenje da će biti bezbedan.

Portparol saudijske ambasade u Vašingtonu izjavio je da ambasador i Kašogi nikada nisu razgovarali o odlasku u Tursku i dodala da su nalazi CIA lažni.

"I dalje slušamo različite teorije bez osnova za takve spekulacije", rekla je ona.

Kako se navodi, ocena CIA, za su zvaničnici uvereni da je tačna, je najkonkretnija do sada koja saudijskog princa povezuje sa tom operacijom i komplikuje napore administracije američkog predsednika da sačuva svoj odnos sa bliskim saveznikom Saudijskom Arabijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: