Todorić može iz pritvora ako uplati 7,5 miliona kuna

Sud doneo odluku o slučaju bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i odredilo kauciju u visini od 7,5 miliona kuna (oko milion evra) za izlazak iz zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

09:40

Todorić može iz pritvora ako uplati 7,5 miliona kuna
Foto: Tanjug

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu delimično je prihvatilo žalbu bivšeg vlasnika Agrokora i donelo odluku da se može braniti sa slobode uz plaćenu kauciju. Osim uplate kaucije u gotovini, sudsko veće je odredilo i meru zabrane napuštanja Zagreba, kao i predaju pasoša.

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio je prošle sedmice pritvor osnivaču Agrokora Ivici Todoriću zbog opasnosti od bekstva.

Ranije mu je bio određen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke, pa je po nedavnom izručenju iz Velike Britanije u Hrvatsku, upućen u istražni zatvor.

Odbrana je tražila da bude pušten na slobodu jer je ispitana većina svedoka, dok je tužilaštvo podnelo novi zahtev za istražni zatvor i to zbog opasnosti od bekstva, što je tada sud uvažio.

Nekada najmoćniji hrvatski privrednik izručen je 7. novembra Hrvatskoj iz Velike Britanije posle godinu dana od kada je pobegao u tu zemlju po izbijanju afere Agrokor u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante.

Istražni sudija u Zagrebu jedino je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, a pošto je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, za njim je raspisana međunarodna poternica.

Osnivač Agrokora u Hrvatskoj je suočen s još jednom istragom koja se odnosi na zajmove koje je investicijski fond Neksus prajvat ekviti partneri (Nexus Private Equity Partners) preko firme Neksus (Nexus) ulaganja dao Agrokoru i koje tužilaštvo smatra nezakonitima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: