Pusić: Dve trećine Hrvata nije htelo da glasa za Čovića

Poslanica hrvatskog Sabora Vesna Pusić izjavila da je iz rezultata izbora u BiH jasno da dve trećine Hrvata nije htelo da glasa za Dragana Čovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

07:20

Pusić: Dve trećine Hrvata nije htelo da glasa za Čovića

Verovatno je zbog toga i izabran Željko Komšić, dodala je ona u sredu tokom sednice Sabora na kojoj je premijer Andrej Plenković predstavio izveštaj o sastancima Evropskog saveta, prenosi Index.hr.

"U trenutku u kojem je Komšić izabran za člana Predsedništva, onda je valjda u interesu Hrvatske i svih Hrvata u BiH da taj posao obavi što kvalitetnije i promovše interese Hrvata u BiH", rekla je Pusić.

Govoreći o tome da bi Sabor uskoro trebalo da raspravlja o deklaraciji o položaju Hrvata u BiH, ona se upitala šta bi bilo kada bi drugi to isto radili.

"Zamislite da Srbija, Slovenija ili Mađarska u parlamentu donose deklaraciju u kojoj traže promene hrvatskog Ustava i izbornog zakona, svi ovde k'o jedan bi se postavili na zadnje noge i smatrali to nedopustivim", rekla je Pusić, bivša hrvatska ministarka spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: